Katsaus Porin asuntomessuihin 2018

KVS lähti katsastamaan helteiset asuntomessut 3.8. Poriin. Kiertäminen kohteissa oli melkoisen raskasta kuumuudessa, mutta lähes kaikki kohteet tuli kuitenkin läpikäytyä.

Messualue oli täysin erilainen kuin viime vuonna Mikkelissä, mikä oli ehkä hienoinen pettymys. Luonto ei ollut ollenkaan niin läsnä kuin parina edellisenä messuvuotena. Toisaalta messualue oli ainakin messuvieraalle selkeä ja helppokulkuinen.

Mediahehkutukseen ei ole tänä vuonna noussut kovinkaan moni kohde. Varsinainen ”WOW” ja ”tähän voisin muuttaa heti” jäi puuttumaan myös täällä, mutta oikein kivoja yksityiskohtia jäi mieleen useammastakin kohteesta.

Mutta mitä siis onkaan pinnalla suomalaisissa kohdeissa tänään? Eli mitä havaintoja messuilla tehtiin?

 PINTAMATERIAALIT

Messukohteissa oli paljon maalattuja pintoja ja nimenomaan eläviä, lastaustekniikoilla tehtyjä seiniä. Mikrosementtiä ja hartsia oli käytetty paljon, ja ainakin yhden kohteen lattia oli epoksia.

 Kohteen 32 pesuhuoneessa saumaton hartsipinnoite.

Kohteen 32 pesuhuoneessa saumaton hartsipinnoite.

Laatoituksissa suosittiin isoja laattoja, ja mukavasti nähtävissä oli myös ei niin perinteisiä -ladontoja, jotka toivat piristystä tiloihin.

Kaunis laatoitus kylpyhuoneessa.

Muutamissa kohteissa oli näyttäviä isokuvioisia tapettiseiniä.

 Näyttävä tehosteseinä makuuhuoneessa.

Näyttävä tehosteseinä makuuhuoneessa.

Keittiön tehosteseinä toteutettu näyttävällä tapetilla.

Värien käyttö seinissä on kiva suuntaus, messukohteissa oli toki monissa valittu seinien yleissävyksi vaalea harmaa/greige, mutta paljon myös lämpimämpää beigeä ja joissain kohteissa oli selkeästi uskallettu valita vielä rohkeammin sävyjä jopa kodin yleisiin tiloihin.

Tässä kuvasta voi poimia monia tämän hetken sisutuksen trendijuttuja: daybed, ruskea nahka, rottinkikalusteet ja vihreä sävy seinässä. Sekä myös se niin pop pyöreä peili.

Yksi upeista seinämaalauksista kohteessa nro.10. 

KEITTIÖT

Keittiöissä taisi aika lailla mennä tasan mustat ja valkoiset keittiöt. Edelleen vetimettömiä keittiöitä on paljon ja aamiaiskaapit ovat tulleet keittiöihin jäädäkseen. Myös yläkaapittomia kohteita oli useampia.

Yksi messujen mustista keittiöistä.

Kohteen 12 keittössä sekä mustaa ja valkoista. Vetimet nahkaa. Keittiön taustaseinä on kauniin puuterinruskea.

 SISUSTUSMATERIAALIT JA KALUSTEET

Kalusteissa suosittuja näyttivät olevan etenkin ruskeat nahkasohvat ja rottinkikalusteet. Pyöreitä peilejä bongasin lähes joka kohteesta. Myös daybedit jatkavat suosiotaan. Sisustusta täydennetään runsaalla määrällä viherkasveja. Myös näyttävät valaisimet sisustuksen yksityiskohtina oli huomioitu.

Kaunis daybed ja myöskin täällä seinällä pyöreä peili.

Konjakin värinen nahkasohva, katseenvangitsijana seinävalaisin ja kauniita yksityiskohtia kohteessa 4.

Kodinhoitohuoneen kaunis beigen sävyinen seinä ja yksityiskohtana kuparin väriset riippuvalaisimet.

VALAISTUS

Vain muutamissa kohteissa valaistukseen oli selkeästi panostettu, ja toteutukset näissä olivatkin näyttäviä. Valaistus oli kyllä monessakin kohteessa jäänyt vaille huomiota, ja valon väriksi oli useassakin kohteessa valittu 2700K. Oli yllättävää, että todella vielä näilläkin messuilla näki kodinhoitohuoneen välitilassa loisteputkivalaisimen!

WC:n pienet seinäkaapit valaistu näyttävästi.

SAUNAT

Suomalaisessa saunassa trendi on selkeästi menossa leveämpään laudepaneeliin ja eleettömään ilmeeseen. Väreiltään skaala oli vielä laaja. Täysin mustaa, mustavalkoista ja lämmintä haapaa. 

Kaunis, eleetön sauna kohteessa nro.13

TERASSIT

Muutamassa kohteessa oli upeat kattoterassit, joista oli kauniin näköalat viereiselle Kokemäenjoelle. Terassien sisustukseen oli myöskin panostettu. Useasta kohteesta löytyi ulkoa poreamme, palju tai uima-allas.

Vuoden 2019 messut järjestetään Kouvolassa. Retki sinnekin täytyy ehdottomasti totetuttaa.

Tämän vuoden reissusta ehkä eniten jäi mieleen ajatus, että on kuuma, kuuma ja vielä kerran kuuma. Kovasti olisikin tehnyt mieli ihan vaan vahingossa kaatua jonkun kohteen ulkoporealtaaseen virkistäytymään! :)

 

 

 

 

 

 

 

Sisustuskonsultaatio -pienikin neuvo on suuri apu

Mitä  sisustuskonsultaatio tarkoittaa?

-          Sisustuskonsultaatio on n. 2 h mittainen neuvontakäynti asiakkaan luona. Konsultaation aikana on tarkoitus ratkoa suhteellisen helppoja sisustuspulmia. Koko huoneiston suunnitteluun konsultaatio ei sovellu.

Minkälaisia ongelmia konsultaatiossa voidaan ratkaista?

-          Sisustuskonsultaatiossa voidaan ratkoa pieniä sisustuspulmia, kuten huonekalujen kokoa ja sijoittelua ja niiden soveltuvuutta tilaan. Toisaalta voidaan pohtia asunnon raikastamista,  eli mitä  vaatisi, että kotiin saataisiin se kaunis ns. viimeinen silaus. Voidaan myös käydä läpi värimaailmaa ja ajatuksia esim. siitä, mitä maalisävyjä seinillä kannattaisi käyttää.

 Miksi minun kannattaisi ottaa kotiini sisustuskonsultaatio?

-          Sisustuskonsultaatio on hyvä apu silloin, kun et tarvi laajempaa sisustussuunnitelmaa, vaan sinulla on tietty ongelmakohta, johon olet yrittänyt keksiä ratkaisua sitä löytämättä. Monesti suunnittelija voi myös vahvistaa omia päätöksiä, ja sisustuksesta saadaan tasapainoinen kokonaisuus.

Konsultaatiokäyntiin kannattaa varautua etukäteen, jolloin siitä saa parhaimman mahdollisen avun. Käynnistä ei saa kirjallista suunnitelmaa, vaan asiakas voi kirjata ajatukset itse ylös.

Varaa kotiisi sisustuskonsultaatio nrosta. 044 972 6962 tai lähetä meille sähköpostia: info@kvsoy.fi

 

Siisteys on puoli sisustusta! Vinkkejä kevätsiivoukseen!

Kevätaika koittaa taas ja aurinko paistaessaan näyttää meille kotimme likaiset pinnat. Nyt on hyvä hetki miettiä mitä siivouksia on tarpeen tehdä jotta voimme nauttia puhtaasta kodista ja kevään tuomasta auringonvalosta!

Kun pitää huolta arkisista siivouksista; tiskeistä, roskista, pölystä ja imuroinnista, vessan kuurausta unohtamatta, on koti aina valmis vieraille. Tälläisiin ylläpitosiivouksiin on hyvä varata päivittäin vartti tai puolituntia, näin vältät kotisi kaaokselta. Usein jo se että tavarat ovat omilla paikoillaan, vaikuttaa kodin yleisilmeeseen.

Kirjoitimme siivousvinkkejä myös paikkoihin, jotka usein jäävät arkiaskareiden varjoon, mutta vaativat kuitenkin säännöllistä huoltoa.

 

Olohuone/ Makuuhuone

-Aloita hävittämällä turhat rojut, vähemmän on enemmän. Jos et vuoteen tai kahteen ole jotakin käyttänyt tai tarvinnut tuskin jäät kaipaamaan. Järjestä loput tavarat paikoilleen kun olet saanut kaappeihin taas tilaa.

-Pyyhi pölyt (ylhäältä alas) samalla kun käyt tavaroita läpi

-Vie peitot ja tyynyt ulos tuulettumaan

-Imuroi sängyt, sohvat ja lattiat

-Pese lopuksi lattiat

 

Keittiö

-Heitä päiväysvanhat tuotteet pois kaapeista, myös tuotteet joita et käytä. Ota esille tuotteet joiden viimeinen käyttöpäiväys lähestyy, mieti mitä niistä saa aikaan. Kun tyhjäät hyllyjä, pyyhi pölyt ja liat. Keittiössä kerääntyy usein rasvaa pinnoille.

-Jääkaapin ja pakastimen sulatus ja putsaus on hyvä tehdä pakkaskeleillä, voit säilöä tuotteet kylmälaukuissa ulos

-Lieden putsaus; pinttyneeseen likaan annetaan puhdistusaineen vaikuttaa yön yli. Uuni kannattaa putsata samalla, uunipeltien pesua unohtamatta!

-Mikron voi pyyhkiä kauttaaltaan kostealla liinalla. Aluslautasen voi tiskata käsin tai koneessa.

-Keittiön työtasot puhdistetaan päivittäin, mutta muista toisinaan siirtää kodinkoneita ja pyyhkiä niiden alta. Leivänpaahtimen murut on tyhjennettävä tulipalovaaran vuoksi.

-Kahvinkeitin vaatii pesua kalkin poistamiseksi. Sen voit poistaa esimerkiksi laittamalla etikkavesiseosta säiliöön ja käyttämällä sen läpi 1-2 kertaa. Tämän jälkeen muista valuttaa vielä puhdas vesi läpi 2-3 kertaa. Keittimen irto-osat voidaan tiskata ja pinnat pyyhkiä liinalla.

-Oletko muistanut puhdistaa säännöllisesti myös kaappien yläosan katon rajasta. Sinne kerääntyy usein rasvaa ja pölyä. Rasvaa irroittava pesuaine ja pienet tikapuut ovat tarpeen.

-Lopuksi kannattaa ensin imuroida ja sitten vasta pestä lattia

 

Pesuhuone/Wc/Kodinhoitohuone

-Heitä tyhjät purkit ja tuotteet joita et syystä tai toisesta käytä pois

-Pyyhi hyllyt ja kaapit ja järjestä ne uudestaan, voit samalla luopua huonokuntoisesta tai käyttämättömästä tavarasta.

-Pese lavuaari ja Wc-pönttö sekä mahdollisesti amme. Muista myös pyyhkiä peilipinnat!

-Pese kaikki likaiset tekstiilit;  matot, suihkuverhot. Pyyhkeet kannattaa vaihtaa kerran viikossa.

-Pyyhi vielä seinäpinnat ja lasiseinät. Kaakeliseinillä ja -lattioilla on hyvä huomioida myös saumojen ajoittainen puhdistus niille tarkoitetulla pesuaineilla ja harjalla, etenkin suihkun alla valkoiset saumat kellastuvat helposti.

-Putsaa viemärit ja muista samalla myös pesukoneen nukkasihti

-Lopuksi pese lattiat

 

Koko koti

-Ikkunat olisi syytä pestä kerran tai kaksi vuodessa. Mikäs sen ihanampaa kuin päästää keväinen auringonvalo sisälle kotiin.

-Lamppujen varjostimet ja listat keräävät pölyä, ne voi käydä viimeistään kevätsiivouksessa läpi.

-Muista pyyhkiä nihkeällä liinalla myös ovet ja valokatkaisijat

-Lopuksi voit imuroida ja pestä lattiat

 

Ihanaa keväänodotusta ja intoa siivoiluun!

Muista, että hyvillä välineillä ja tuotteilla, sekä musiikin siivittämänä sujuu homma ilman hiusten repimistä ;-)

Valaistus lapsiperheessä

Harva tulee ajatelleeksi millainen merkitys oikeaoppisella valaistuksella on sisustukseen, terveyteen ja arjen askareihin. Tässä blogissa kerromme miten valaistus vaikuttaa esimerkiksi lapsiperheen arkeen.

 

Vanhempien suojeluvaistot heräävät kun he odottavat perheeseensä lisäystä. Jokainen pöydänkulma ja kaapinovi muistuttaa mahdollisista vaaratilanteista. Lapsi opettelee lattian rajassa liikkumista, ymmärtämistä, erehtymistä ja havainnointia. Kotisi valaistuksella voit luoda lapsellesi turvallisen ympäristön jossa etsiä rajojaan. Karsimalla pimeät nurkkaukset ja hämärät alueet valaistuksen avulla, teet lapsen oppimisympäristöstä turvallisemman.

 

Kohdennettu valaistus voi luoda lapselle mielenkiinnonkohteita, esimerkiksi sohvapöydän ylle sijoitettu valaisin houkuttaa tarkastelemaan sohvapöydällä olevaa perintömaljakkoa, mikäli huone muutoin on hämärä. Lapsi katsoo ylöspäin tutkaillessaa ympäristöään ja kommunikoidessaan kanssamme, kodin valaistukseen oon syytä siis perehtyä ettei valaistus häikäise lasta. Tasainen ja kirkas valo, joka omaa hyvän värintoiston on ihanteellinen lapsiperheisiin.

Lastenhuoneen valaistuksessa on tärkeää ettei valo häikäise leikkivää lasta.

 

Kun meno yltyy ja lapsi kehittyy, valaistusta suunniteltaessa on tärkeää huomioda esimerkiksi yövalaistus lapsen huoneeseen, mutta myös kulkuväylille ja erityisesti portaisiin. Hyvä valaistus hämärässä luo varmuutta liikkumiseen. Valaistusta voi miettiä liiketunnistimella tai hämäräkytkimellä toimivaksi kokonaisuudeksi. Valot voidaan asentaa esimerkiksi lattianrajaan.

 Rappusten käsijohteisiin asennettu LED-nauha tekee kulusta myös öiseen aikaan turvallinen.

Rappusten käsijohteisiin asennettu LED-nauha tekee kulusta myös öiseen aikaan turvallinen.

 

Valaistukseen panostaminen ei ainoastaan palvele lapsen kasvuympäristön turvallisuutta vaan myös koko perheen arjen sujuvuutta. Nykyään valaisimia saa himmennettävinä ja värilämpötilan säätömahdollisuudella. Päivänvalomainen neutraalin kirkas ympäristö nostattavat energiatasojamme jolloin myös mielemme virkistyvät! Illalla valaistusta kannattaa säätää himmeämmäksi ja lämpimämmän sävyiseksi mikäli mahdollista. Näin melatoniinin tuotanto lisääntyy ja aivot valmistautuvat unten maille.

 

Luonnonvalon määrän vähentyessä ulkona, pihapiirin valaistuksella voidaan jatkaa ulkoiluaikaa. Kun hiekkalaatikot ja keinut sekä pysäköintialueet ja kulkuväylät ovat hyvin valaistuja varmistetaan turvallinen piha-alue kaikille! Valaistu sisäänkäynti helpottaa liikkumista ja toimii opasteena vieraillekin. Liiketunnistimet ja sensorit varmistavat että valaistus syttyy hämärän koittaessa. Toimivalla valaistuksella nostetaan kiinteistön arvoa ja viihtyvyyttä.

Me neuvomme kaikissa kodin valaistukseen liittyvissä kysymyksissä, ota yhteyttä!

044-972 6962 tai info@kvsoy.fi

Verhoilla on väliä

Tämä Marimekon Räsymatto kuosi toimii hienosti suorana kappana keittiön ikkunassa. Kuva: Pinterest

Moni on hullaantunut verhottomuuteen, eikä ihme. Haluamme päästää kaiken valon sisälle ja nauttia kauniista maisemista niin mökeillä kuin kotonakin.

On kuitenkin yhä sellaisiakin sisustajia, jotka eivät voi vastustaa verhojen tuomaa lämpöä, tunnelmaa ja mielenkiintoa kotonaan. Jos sinä olet suuntaamassa
verhokaupoille, on verhojen hankintaa on hyvä suunnitella huolella, näin saat tarpeisiisi ja tilaan sopivan kestävän ratkaisun.

Yksivärinen kangas rauhoittaa ja selkeyttää tilaa. Yksivärisissä kankaissa harmaa, valkoinen ja beige ovat turvallisia valintoja. Kuviolliset ja värikkäät kankaat sopivat
tilaan jossa suuret pinnat ovat valkoisia tai kuviottomia. Tällöin verhot ovat tilan juju.

Suorat verhot, laskosverhot ja valelaskoskapat ovat tämän hetken ilmiö. Yksinkertaisuus näkyy siis tämän päivän kodeissa myös verhoissa. Pimentävät laskosverhot korvaavat makuuhuoneiden sälekaihtimet. Niiden etu on äänieristävyys ja ylläpitohelppous.

Valelaskoskappa on hyvä vaihtoehto lähes kaikkiin kodin huoneisiin.

Uudiskohteessa tulee miettiä ensin verhomalli kunkin tilan toimintoja ajatellen. Tarvitsetko verhoja näkösuojaksi, tunnelman luojaksi vai huoneen pimentäjäksi. Esimerkiksi kodinhoitohuonetta ei ole tarvetta pimentää, tilassa voidaan käyttää siis esimerkiksi suoraa kappaa. Tämän jälkeen valitse kangas. Voit ottaa kangaskaupoille palan tapettia tai seinän värilastun mukaan jolloin päätöksenteko helpottuu, ja saat kotiisi sointuvat värit. Viimeiseksi mietitään vasta verhotangon tai -kiskon malli.

Isopoimuisilla verhoilla luot rauhallisemman ja pehmeämmän ilmeen kuin tiheästi rypytetyillä verhoilla. Varmista että tangot ovat riittävän pitkät, joilloin avattujen verhojen tulee asettua karmin eteen niin ettei ikkuna peity. Kapea tanko jättää verhot ikkunan eteen, jolloin ne estävät valon pääsyn huoneeseen,eikä tunnelma ole enää avara. Jos ikkunan ympärillä ei ole tilaa, sivuverhot eivät välttämättä ole paras vaihtoehto, mieti oikeanlainen ratkaisu niin verhomalliin kuin ripustukseenkin.

Verhoilla voidaan luoda illuusioita tilan koosta. Esimerkiksi pienen ikkunan saa näyttämään suuremmalta kun kisko tai tanko on asennettu niin, että se menee reilusti ikkunanpuitteiden yli ja asentaa verhoista suurimman osan seinän eteen ja vain pienen osan ikkunapielien eteen. Pitkillä verhoilla voi luoda vaikutelman korkeasta huonekorkeudesta.

Jos tilassa on akustisia ongelmia, voidaan verhoja kerrostaa. Markkinoilla on esimerkiksi kaksi- tai kolmeuraisia verhokiskoja ja -tankoja, jolloin verhoja voidaan asentaa kulkemaan limittäin. Mitä paksumpi kangas sen parempi akustinen lopputulos.

Ikkunan ja katon puoleen väliin tai korkeammalle asennettu tanko sekä lattiaan yltävät verhot antavat huoneelle korkean, viimeistellyn vaikutelman. Liian lähelle ikkunaa asennettu tanko ja väärin mitoitetut verhot tekevät tilasta ahtaan. Verhotangon sijainti ja koko onkin tärkeä osa hallittua ja viimeisteltyä kokonaisuutta.

Joskus vain ikkunan toiselle puolelle asennettu verhokin riittää. Kuva: Pinterest

Ylipitkät verhot voivat olla haasteelliset mutta myös näyttävät. Jos verho on aseteltu kauniisti laskeutumaan reilusti lattialle, voivat ne parhaimmillaan antaa veistoksellisen vaikutelman. Ylipitkät verhot vaativat kuitenkin hieman ylläpitoa, siivouksen ja asetteluiden kanssa, etenkin jos perheessä on eläimiä tai lapsia.

Ylipitkät ja kattoon asennetut verhot antavat tilalle korkeutta ja eleganttia ilmettä. Kuva: Pinterest

Varaa kangasta runsaasti, ikkunaseinustalle asennetut valoverhot vaativat vähintään kaksinkertaisen määrän leveyssuunnassa ikkunaan nähden, muut ”raskaammat”
kankaat puolitoista kertaisen määrän. Lopputuloksesta tulee näin ylellisen runsas.

Huomioi verhojen mittauksessa että:
• Jos ripustat verhot tankoon verhonauhassa olevista piilolenkeistä, verho nousee ylöspäin noin 1 cm:n.
• Jos ripustat verhot nipsuilla, verho laskeutuu kiskon alareunasta noin 1 cm:n.