Verhoilla on väliä

Tämä Marimekon Räsymatto kuosi toimii hienosti suorana kappana keittiön ikkunassa. Kuva: Pinterest

Moni on hullaantunut verhottomuuteen, eikä ihme. Haluamme päästää kaiken valon sisälle ja nauttia kauniista maisemista niin mökeillä kuin kotonakin.

On kuitenkin yhä sellaisiakin sisustajia, jotka eivät voi vastustaa verhojen tuomaa lämpöä, tunnelmaa ja mielenkiintoa kotonaan. Jos sinä olet suuntaamassa
verhokaupoille, on verhojen hankintaa on hyvä suunnitella huolella, näin saat tarpeisiisi ja tilaan sopivan kestävän ratkaisun.

Yksivärinen kangas rauhoittaa ja selkeyttää tilaa. Yksivärisissä kankaissa harmaa, valkoinen ja beige ovat turvallisia valintoja. Kuviolliset ja värikkäät kankaat sopivat
tilaan jossa suuret pinnat ovat valkoisia tai kuviottomia. Tällöin verhot ovat tilan juju.

Suorat verhot, laskosverhot ja valelaskoskapat ovat tämän hetken ilmiö. Yksinkertaisuus näkyy siis tämän päivän kodeissa myös verhoissa. Pimentävät laskosverhot korvaavat makuuhuoneiden sälekaihtimet. Niiden etu on äänieristävyys ja ylläpitohelppous.

Valelaskoskappa on hyvä vaihtoehto lähes kaikkiin kodin huoneisiin.

Uudiskohteessa tulee miettiä ensin verhomalli kunkin tilan toimintoja ajatellen. Tarvitsetko verhoja näkösuojaksi, tunnelman luojaksi vai huoneen pimentäjäksi. Esimerkiksi kodinhoitohuonetta ei ole tarvetta pimentää, tilassa voidaan käyttää siis esimerkiksi suoraa kappaa. Tämän jälkeen valitse kangas. Voit ottaa kangaskaupoille palan tapettia tai seinän värilastun mukaan jolloin päätöksenteko helpottuu, ja saat kotiisi sointuvat värit. Viimeiseksi mietitään vasta verhotangon tai -kiskon malli.

Isopoimuisilla verhoilla luot rauhallisemman ja pehmeämmän ilmeen kuin tiheästi rypytetyillä verhoilla. Varmista että tangot ovat riittävän pitkät, joilloin avattujen verhojen tulee asettua karmin eteen niin ettei ikkuna peity. Kapea tanko jättää verhot ikkunan eteen, jolloin ne estävät valon pääsyn huoneeseen,eikä tunnelma ole enää avara. Jos ikkunan ympärillä ei ole tilaa, sivuverhot eivät välttämättä ole paras vaihtoehto, mieti oikeanlainen ratkaisu niin verhomalliin kuin ripustukseenkin.

Verhoilla voidaan luoda illuusioita tilan koosta. Esimerkiksi pienen ikkunan saa näyttämään suuremmalta kun kisko tai tanko on asennettu niin, että se menee reilusti ikkunanpuitteiden yli ja asentaa verhoista suurimman osan seinän eteen ja vain pienen osan ikkunapielien eteen. Pitkillä verhoilla voi luoda vaikutelman korkeasta huonekorkeudesta.

Jos tilassa on akustisia ongelmia, voidaan verhoja kerrostaa. Markkinoilla on esimerkiksi kaksi- tai kolmeuraisia verhokiskoja ja -tankoja, jolloin verhoja voidaan asentaa kulkemaan limittäin. Mitä paksumpi kangas sen parempi akustinen lopputulos.

Ikkunan ja katon puoleen väliin tai korkeammalle asennettu tanko sekä lattiaan yltävät verhot antavat huoneelle korkean, viimeistellyn vaikutelman. Liian lähelle ikkunaa asennettu tanko ja väärin mitoitetut verhot tekevät tilasta ahtaan. Verhotangon sijainti ja koko onkin tärkeä osa hallittua ja viimeisteltyä kokonaisuutta.

Joskus vain ikkunan toiselle puolelle asennettu verhokin riittää. Kuva: Pinterest

Ylipitkät verhot voivat olla haasteelliset mutta myös näyttävät. Jos verho on aseteltu kauniisti laskeutumaan reilusti lattialle, voivat ne parhaimmillaan antaa veistoksellisen vaikutelman. Ylipitkät verhot vaativat kuitenkin hieman ylläpitoa, siivouksen ja asetteluiden kanssa, etenkin jos perheessä on eläimiä tai lapsia.

Ylipitkät ja kattoon asennetut verhot antavat tilalle korkeutta ja eleganttia ilmettä. Kuva: Pinterest

Varaa kangasta runsaasti, ikkunaseinustalle asennetut valoverhot vaativat vähintään kaksinkertaisen määrän leveyssuunnassa ikkunaan nähden, muut ”raskaammat”
kankaat puolitoista kertaisen määrän. Lopputuloksesta tulee näin ylellisen runsas.

Huomioi verhojen mittauksessa että:
• Jos ripustat verhot tankoon verhonauhassa olevista piilolenkeistä, verho nousee ylöspäin noin 1 cm:n.
• Jos ripustat verhot nipsuilla, verho laskeutuu kiskon alareunasta noin 1 cm:n.
 

Kodikkuutta työpaikalle

Tässä KVS:n suunnittelemassa kohteessa työpaikalle luotiin viihtyisä ja rento entertainment tila.

Nykypäivänä moni meistä tekee töitä kotoaan käsin ja ne joilla tähän ei mahdollisuutta ole haluavat tuoda kodikkuutta työpaikalleen. Työpaikasta halutaan luoda yrityksen imagoakin korostava paikka, jossa sekä työntekijät että asiakkaat voisivat viihtyä.

Sisäänkäynti on tärkeässä roolissa yrityksen ensivaikutelman tuojana. Kuva: Pinterest

Rentous työpaikoilla näkyy ”Casual Fridayn” lisäksi nykyään myös sisustuksessa, ja hyvä niin! Monet kotiin soveltuvat huonekalut on myös mahdollista saada julkitilan vaatimukset täyttäviksi. Tiloille halutaan monipuolista toiminnallisuutta. Perinteisen oman työpisteen lisäksi kaivataan rentoa ja rauhallista oleskelutilaa yhdessä ideointiin, tilat perinteiseen kokoustamiseen sekä mahdolliset myymälä/asiakastilat tätä konseptia noudattaen yhtäläiseksi.

Viihtyvän tilan suunnittelussa ei kyse ole pelkästään sohvan värin valinnasta, vaan myös ergonomiasta! Sähköiset työpöydät ovat tätä päivää, tilojen on oltava toimivia niin esteettisesti kuin funktiota ajatellenkin. Asiakkaiden huomionti on tärkeää ja osa hyvää palvelua, kun muistat varmistaa väljät kulkutilat, hyllyjen korkeudet, opastukset ja ohjeistukset ym. Työntekijöiden tyytyväisyyteen ja hyvinvointiin voidaan siis vaikuttaa kiinnittämällä huomiota työympäristöön.

Miten sitten luoda kodikkuutta tilaan jossa työskentelemme päivittäin? Alla kahdeksan askelta joilla muuttaa tilan kuin tilan.

• Viherkasvit tuovat kodikkuutta tilaan, suosi aitoja ja helposti hoidettavia, esimerkiksi Viirivehka ja Palmuvehka ovat melko kiitollisia. Keskustelemalla kukkakauppiaan kanssa, voit varmistua sinulle parhaiten sopivista kasveista.

Viherkasveilla tuodaan raikkautta ja kodikkutta työpaikalle. Kuva: Pinterest

•Valaisimet ovat käytännöllisiä mutta myös esteettisiä! Näyttävällä valaisimella saat haluttua tunnelmaa ja kodikkuutta helposti tilaan.

•Huonekalut voivat olla houkuttelevan näköisiä ja niillä voidaan luoda työpaikalle erityinen ja rento taukotila, jossa voi irtautua työasioista toviksi.

•Tekstiilit antavat ilmettä. Muista tarkistaa että ne täyttävät tilan vaatimat kriteerit kuten paloturvallisuusluokituksen, pesuohjeet ja mahdolliset kulutuksenkesto asteet (martindale). Tekstiilit voivat myös olla ratkaisu tilan akustointiin, joka on tärkeä osa hyvinvointia työpaikoilla.

Pirteillä tekstiileillä ja näyttävällä valaisimella luodaan työpaikalle hyvää fiilistä! Kuva: Ikea

•Laajempaa remonttia suunnitteleville huomioon otettavia seikkoja on oikeat pintamateriaalit ja värit! Huomioithan esimerkiksi lattiamateriaalin puhdistettavuuden ja käytännöllisyyden. Seinäpintoja suunniteltaessa voit värien ja kuvioiden avulla luoda yrityksesi imagoa.

•Selkeytä tilat ja etsi jokaiselle tavaralle oma paikkansa, kaiken ei tarvitse olla näkösällä. Toimistotarvekkeillekin on myynnissä kauniita ja toimivia telineitä ja säilytinrasioita.

•Tauluilla saat helposti persoonallista ilmettä ja myös niiden avulla voit tuoda yrityksen aatteita ja värimaailmaa esille.

•Jopa WC-tiloissakin voi somistaa vaihtamalla saippuannostelijaa, naulakoita, peiliä ja roskista. Helppoa ja halpaa!

Ota meihin yhteyttä niin suunnitellaan yhdessä juuri teille kaunis, viihtyisä, käytännöllinen ja hyvin valaistu työpaikka!

Tilat voidaan jakaa kevyillä seinärakenteilla yksityisyyttä antamaan. Kuva: Ikea

WAU MIKÄ SEINÄ! -Sisusta sisustuspaneelilla

Kuva: Pinterest

Sisustuspaneelit ovat tehneet tuloaan jo parin vuoden ajan ja hiljalleen siitä onkin kehittynyt trendi etenkin uudisrakentajien keskuudessa. Markkinoilla on vaihtoehtoja aina materiaaleista väreihin ja kuviohin.

Puuvalmisteinen sisustuspaneeli

Paneelit mahdollistavat erilaisten sommitelmien kuten esim. tiililadonnan, kalanruoto- tai neliömallin toteuttamisen seinälle. Tilasta saadaan näin näyttävä ja lämminhenkinen sekä luonnonläheinen. Paneelit voidaan liimata, jolloin lopputulos on siistimpi. Koko vaihtoehtoja sekä värejä löytyy valmistajasta riippuen. Osa tuotteista on myös roiskevesi suojattuja joten voit huoletta asentaa niitä esim. WC-tiloihin.

Vuoden 2017 asuntomessukohteessa käytetty saarnista valmistettua, valkokäsiteltyä Siparilan Vire-paneelia pystyyn asennettuna. Kuva: Pinterest

Ekologinen sisustuspaneeli

Markkinoilla myydään mm. kasviperäisistä aineksista kuten bambu-kuidusta, ruokosokerista ja sellusta valmistettuja levyjä. Uudistunut ja hienostunut ilme on helposti luotavissa niin kotiin kuin julkisiin kohteisiinkin. Paneeleilla toteutettu seinä tuo persoonallista ilmettä tilaan etenkin yhdessä hyvän valaistuksen kanssa. Ne ovat kevyitä ja helppoja käsitellä ja asentaa. Asennus tapahtuu liimalla. Paneelilla on myös ääntä vaimentava vaikutus ja ne voidaan maalata haluttuun sävyyn. Kuviosta riippuen löytyy muutamia kokovaihtoehtoja, ja kokoa voidaan muokata mattoveitsellä tai saksilla. Paneeli soveltuu sisäseinille ja -kattoihin.

Sisustuspaneelia voi käyttää myös katossa. 

Ekologista sisustuspaneelia löytyy useissa eri kuoseissa. Kuva: Mannerlaatta

Kuva: Mannerlaatta

Kipsinen paneeli

Kipsiset paneelit ovat paloturvallisia ja kestäviä. Niillä saat yhtenäistä ja saumatonta pintaa, eivätkä ne ole onttoja. Voit luoda useiden muotojen, värien ja valojen kanssa lukuisia tunnelmia ja katseenkääntäviä elementtejä. Paneelit ovat ympäristöystävällisiä ja turvallisia, sillä ne eivät sisällä haihtuvia aineita tai myrkkyjä. Paneeleilla voit sisustaa niin konttoreita kuin kotejakin.

Kuva: Pinterest

Sisustuspaneeli herää parhaimapaan loistoonsa kun sen valaisee näyttävästi. Kuva: Pinterest

MDF

Puunnäköistä pintaa voidaan luoda myös MDF paneeleilla, joita on saatavilla nyt myös kolmiulotteisuutta kaipaaville. Paneelit asennetaan järjestelmään sopivilla kiinnikkeillä eri tasoihin, jolloin paneloinnista saadaan kolmiulotteinen. Aidolta puulta näyttävät kuosit tuovat kodikkuutta tilaan.

KVS:n sisustussuunnittelukohteessa Seinäjoen Asuntomessuilla käytetty sisustuspaneelia olohuoneen seinässä. Paneeli MDF puusyynkuvio, valkosaarni, E.T. Listat Oy

Cellon sisustuspaneelilla luot rustiikkista tunnelmaa. Kuva: K-Rauta

KVS:n myymälästä löytyy mallit Mannerlaatan ekologisista sisustuspaneeleista. Kysy myös suunnittelupalveluistamme! Luodaan yhdessä kotiisi näyttävä sisustus!

NÄILLÄ MATTOVINKEILLÄ VÄLTYT VIRHEILTÄ

Kuva: Pinterest

Moni meistä pelkää maton hankintaa, haasteena lukuisat materiaalit, värit sekä koot ja niiden sopivuus omaan kotiin ja omiin tarpeisiin. Parhaimmillaan matto sitoo kodin sisustuksen yhteen ja luo lämpöä kotiin. Alla on muutamia vinkkejä sen oikean maton hankintaan, ja ei muuta kuin kevättä kohti sisustaen!

1. Kantikas vai pyöreä

Suorakulmainen malli toimii lähes kaikissa tiloissa. Matoilla voi jakaa tilat niiden funktioiden mukaan, esim. oleskelu- ja ruokailutilaan.

Pyöreä matto sopii mm. epäsymmetriseen aulatilaan, jossa on useita ovia. Maton muoto kesyttää hankalanmallisen tilan. Sillä voidaan esimerkiksi rajata lukunurkkaus muusta oleskelutilasta omaksi keitaakseen.

2. Koolla on merkitystä

Moni ostaa olohuoneeseen liian pienen maton. Tämä saa tilan vaikuttamaan epätasapainoiselta ja sekavalta sekä kalusteet väärän kokoisilta. Liian iso matto taas saa tilan näyttämään ahtaalta. Teippaa maton ääriviivat lattiaan jolloin se on helpompi hahmottaa.

Panostamalla juuri sopivan kokoiseen mattoon, saa mm. mittatilauksena tehdyllä matolla luotua hallitun kokonaisuuden. Liian monta mattoa saa sisustuksen näyttämään hajanaiselta ja visuaalisesti rikottu lattiapinta asunnon tuntumaan pienemmältä.

 

Oikeaoppinen maton sijoitus sohvaryhmän alla. Kuva: Pinterest

3. Mitoitus

Oleskelutilaan sopii niin iso matto, niin että sen reuna on aivan sohvan edessä tai etummaisten jalkojen alla ja maton päälle mahtuvat myös sohvapöytä ja nojatuolit. Matto voi olla myös kokonaan sohvan alla.

Ruokapöydän maton on ulotuttava tuolin jalkojen alle vielä pöydästä pois noustessakin. Hyvä sääntö on että maton on oltava 60cm yli pöydän kunkin sivun. (Esim. 140x140cm pöytä vaatii alleen 260x260cm maton).

Makuuhuoneen iso matto sijoitetaan sängyn puoliväliin saakka niin, että se tulee reilusti jalkopään yli ja sivuilta vähintään 60 senttiä.

Kuva: Pinterest

Maton kokoon kannattaa kiinnittää huomiota myös makuuhuoneessa. Yksi iso matto on monesti paljon parempi kuin pienet sängynvierusmatot. Kuva: Pinterest

4. Hoidettavuus

Luonnonmateriaalit kuten villa- ja puuvillamatot ovat järkeviä ratkaisuja lapsiperheissä. Puuvillamaton voi pestä itse ja villa hylkii likaa rasvansa vuoksi. Pakkaspäivänä villamatolle voi antaa lumipesun. Laadukas villamatto omaa kansainvälisen Woolmark-merkin, joka tarkoittaa puhdasta uutta villaa (Pure New Woll). Matoissa käytetään myös ekologista kierrätysvillaa johon lisätään usein uutta villaa, jotta laatu säilyy hyvänä. Pelkästään kierrätysvillasta valmistettu matto ei ole huippulaatua. Laadukas ja klassinen villamatto on hankinta, joka kestää jopa vuosikymmeniä. Sanotaankin että villamatto paranee käytössä.

Allergia- ja lemmikkiperheissä tiiviiksi kudotut sileäpintaiset matot ja paperinarumatot toimivat hyvin, koska ne on helppo pitää puhtaina. Silkki-, paimentolais-, ja persialaismatot, sekä pitkänukkaiset matot vaativat kuivapesun. Valinnassa kannattaa satsata materiaalin laatuun, ettei heikkolaatuisen villamaton pölyämiseen tai helposti sähköistyvän ja nukkaa keräävään keinokuitumaton imuroimiseen menetä hermojaan.

Puuvillamatto on helppohoitoinen ja kuvioita &värejä on monenlaisia. Kuva: Pinterest

Villamatto on likaa hylkivä ja sopiva mattomateriaali moneen tilaan. Kuva: Pinterest

5. Värit

Ison maton väri on mietittävä tarkkaan että huoneen muiden pintojen kanssa kokonaisuus olisi tasapainoinen. Liikkeistä on mahdollista saada mallipaloja kotiin lainaksi, ja ennen ostopäätöstä mattoa voi mahdollisesti sovittaa omaan kotiin. Parhaimmillaan maton värimaailma kokoaa muun sisustuksen yhteen. Voimakas väri, kuosi tai muoto vaativat tilaa ja selkeyttä ympärilleen. Jos maton ja lattian värien välillä on suuri kontrasti, voi matto luoda irrallisen, leijuvan efektin.

Sisalmatto sopii niin ruokapöydän alle kuin eteiseenkin. Kuva: Pinterest

6. Sisalia mittatilauksena

Käytävämatot (yleensä n. 80cm leveitä) korostavat usein tilan pitkulaisuutta. Eteisen levyiseksi teetetty matto tasapainottaa huonetta. Hyvä eteisen mattomateriaali on sisal, jonka pinta estää pikkuroskien kulkeutumista eteenpäin. Sisalia ei kuitenkaan suositella heti ulko-ovelle, sillä sisal kärsii kosteudesta.

 

 

 

KVS Oy:n vuoden 2017 katsaus

IMG_5149-2.jpg

KVS Oy:n vuoden 2017 katsaus

Vuosi 2017 on kulunut yrityksessämme nopeasti. Siihen on mahtunut paljon erilaisia töitä ja haasteita.

On stailattu myyntiin tulevia koteja, valmistunut upeita sisustussuunnitteluja sekä niistä valmiita koteja. On tehty lukemattomia valaistus- sekä sähkösuunnitteluja sekä asennettu Talomat-automaatiojärjestestelmiä, tehty paljon erilaisia sähköasennuksia ja urakointeja sekä pienempiä saneerauksia.

Olemme nähneet tyytyväisiä ja iloisia asiakkaita. Se on meille se tärkein ja arvokkain asia yritystoiminnassamme. Se tuo meille onnistumisen iloa sekä energiaa tehdä tätä työtä. Haluamme myös jatkossa ikuistaa kauniita ratkaisuja teidän muidenkin katseltavaksenne ja tuoda inspiraatioita tuotoksillamme. Tähän olemmekin saaneet apuja valokuvauksen ammattilaiselta, kiitos!

Haluan kiittää teitä kaikkia asiakkaita, yhteistyökumppaneita sekä tietenkin KVS:n koko tehotiimiä. Ilman teitä ei tämä olisi ollut mahdollista. Erittäin hyvää ja valaisevaa uutta vuotta 2018 kaikille!

KVS Oy

Jukka Asp, CEO