Blogisarja henkilöt KVS:n takana: Jukka Asp

1.      Miten päädyit nykyiseen työhösi?

Olen ollut pikkupojasta saakka  kiinnostunut tekniikasta sekä valoista. Valot kiinnostivat siinä määrin paljon, että perustimme kaverini kanssa ala-asteella tiskijukka palvelut ja sinne piti jos jonkin näköistä välkkyvää valoa saada. Niitä itse sepättiin ledeistä välillä onnistuneesti ja välillä ei niinkään hyvin. Rikkoessani monia hyviä valaistusratkaisuja totesin, että minun on hankittava teoriapuolelle lisää osaamista.   Osa ostettiin ulkomailta, että oli edes jotain valmistakin ja joka varmasti toimi. Vuodet kuluivat ja menin lukemaan sähköpuolta.

18-vuotiaana muutin Ouluun nykyisen vaimoni kanssa ja jatkoin siellä opintojani sähkö- ja automaatiopuolella. Myöhemmin hankin korkeakoulututkinnon tietotekniikan alalta. Samaan aikaan tein ohjelmapalveluhommia, valaistuksen suunnittelua ja lisäksi sähkötöitä. Valaistusmaailmassa olen aktiivisesti pyörinyt lähemmäs 20 vuotta.

Vuonna 2007 muutimme takaisin pohjanmaalle uuteen paritaloon ja tein siellä kaikki valaistusratkaisut uusiksi. Vuonna 2011 aloitimme oman kodin rakentamisen. Rakentamisen lomassa tajusin, että minulla on valaistusalalle paljon annettavaa, joten miksi en perustaisi alan yritystä.

Rakentamisessa on paljon haasteita ja kunnollisella valaistussuunnittelulla on merkittävä vaikutus lopputulokseen. Tähän saakka olin tehnyt saman alan töitä muille ja osaaminenkin oli jo pitkälle hankittu. Perustin toiminimen, jota pyöritin noin 1,5-vuotta. Liikevaihto sekä työnmäärä kasvoi ja totesin, että ei mopolla mahdottomia. Tarvitsin siis lisää osaajia ympärilleni ja päätin yhtiöittää yritykseni.

KVS Oy on kasvanut vuodesta 2013 tasaisen vahvasti ja luottoluokitus sen mukaisesti. Tällä hetkellä yritykseen kuuluu viisi osakasta, joista jokainen on oman alansa huippuja. KVS Oy on laajentanut merkittävästi toimialaansa valaistuksen ympärille niin sisustus- ja sähkö- sekä putkipuolelle. Tällöin voimme saman katon alta palvella asiakastamme entistä paremmin.

 

2.     Millaisia tehtäviä työhösi KVS:llä kuuluu?

Kysytkö mieluummin, että mitä työtehtäviä lapiomiehelle ei kuuluisi? Kyllä se on vähän joka paikan höylänä olemista, mutta meillä on hienosti alkanut ne omat vastuualueet kullakin löytymään ja näin työtehot alkavat parantua merkittävästi oikeaan suuntaan. Olen yrityksen perustaja sekä toimitusjohtaja, mutta arkitehtäviini kuuluvat myös valaistussuunnittelu, konsultaatio sekä uusien tuotteiden kanssa toimiminen.

 

      3.      Mikä työssäsi on parasta?

          Meillä on kyllä erittäin hyvä työyhteisö ja henki sen mukainen. On mukavaa kun ei tule             vastaan työmaalla otsakurtussa ainakaan oman yrityksen ihmisiä. :) Kyllähän se                       tällaisessa luovassa työssä on mukavaa myös nähdä se oman käden jälki. Palkitsevaa               on myös se kun näkee asiakkaiden aidosti pitävän lopputuloksesta. Meidän työssä                   näkee paljon erilaisia ihmisiä sekä paikkoja joissa työskennellään. On hienoa kun voi               rehellisesti sanoa, että jokainen päivä on taatusti erilainen.