SYKSYÄ KOHTI

Vuodenaika on taas kääntymässä syksyksi ja kesän valoisuus vaihtumassa syksyn pimeneviin iltoihin. Valaistusasiat ovat taas kodeissa ajankohtaisia, kun kodin arkisia toimintoja ei pääsekään tekemään enää pelkästään ulkoa tulvivan luonnonvalon avulla. Valaistussuunnittelun asiantuntijoina haluamme muistuttaa seuraavista tärkeistä seikoista, jotka ovat erityisen tärkeitä kodin valaistusta suunniteltaessa.

Kodin tekevät aina sen asukkaat. Sen vuoksi myös jokaisen kodin valaistus on erilainen ja siksi valaistuksen suunnittelussa tulee ottaa huomioon jokaisen kodin valaistukselliset erityistarpeet. Asuuko kodissa intohimoinen ruuanlaittaja? Käsitöiden tekijä? Onko kodissa leikki-ikäisiä lapsia?

Valaistusta suunniteltaessa on aina tärkeää huomioida miten paljon luonnonvaloa on saatavilla, Suomessa kun on paljon myös pimeää aikaa jolloin joudumme turvautumaan täysin keinovaloon.  On syytä pohtia, millaista visuaalista ilmettä valaistuksella haetaan ja kuinka valaistus toimii tunnelmanluojana. Valaistusratkaisut ovat osa kodin sähköjärjestelmää. Lisäksi on myös taloudellinen näkökulma, eli paljonko valaistus kuluttaa energiaa.

Valon tärkein ominaisuus on sen näkymättömyys. Valaistussuunnittelussa ratkaistaankin, miten valo osuisi elämisen kannalta oikeisiin paikkoihin.

Sisustuksen ja valaistuksen yhteensovittaminen ja näiden kahden suunnittelu yhtäaikaisesti näyttelee merkittävää roolia onnistuneen lopputuloksen saavuttamiseksi. Oikeassa valaistuksessa valitut sävymaailmat ja pintamateriaalit pääsevät oikeuksiinsa, ja esimerkiksi toiminnallisissa tiloissa silmiin ei tule häikäisyä.

Valaistuksen luoma tunnelma syntyy useiden osatekijöiden yhteensovittamisesta; valon väri (kylmä, neutraali tai lämmin), valon määrä (valaistuksen voimakkuus), valon suunta (suora tai epäsuora) ja valaisimen sijoitus tilassa, valon muoto ja koko.

Me KVS Valaistussuunnittelun ammattilaiset tarjoamme apua kaikenlaisiin kodinvalaistukseen liittyviin ongelmiin ja kysymyksiin. Meidän tuotevalikoimastamme löydätte valaisimet kodin kaikkiin tiloihin, sillä valikoimaamme kuuluu sekä oman maahantuontimme kiinteät valaisimet, polttimot ja muut komponentit että useiden valaisintoimittajien sisustusvalaisimet.

 

Olemme sinua varten. Ota yhteyttä! info@kodinvalaistussuunnittelu.fi tai puh. 044-972 6962