Sisustustrendit 2017

Tämän vuoden trendit ovat vahvasti jatkumoa vuodelle 2016, mitään suurta ja mullistavaa ei vuoden vaihtuminen tuonut tullessaan.

Kuva: H&M Home

Alkaneen vuoden trendit poimitaan siis edelleen luonnosta ja luonnonmateriaaleista. Kasviaiheet ja luonnollisuus näkyvät tekstiileissä, materiaaleissa ja sisustusesineissä.

Pantone valitsi vuoden väriksi vihreän, hyvin vahvan ja voimakkaan sävyn, jota ei varmasti yleisesti suoraan tulla käyttämään ainakaan meillä Suomessa esim. seinän värinä.  Mutta ajatuksena omaan kotiin Pantonen vuoden väristä voi kevään koittaessa napata lenkkipolulta mukaan nipun koivunoksia, joista tuota raikasta vihreää saa kotiin hillitysti.

Tikkurilan vuoden väri on H466 Angora. Tämä sävy on jakanut mielipiteitä, ja toiset ovat sosiaalisessa mediassa nimenneet tämän mummokalsareiden väriksi. Todellisuudessa sävy toimii kuten Tikkurila itsekin kuvailee, eli sävy on kaunis ja raikas, käytännöllinen ja neutraali valinta, olematta koskaan tylsä ja lattea. Angoran kanssa sopivia sävyjä löytyy esim. Tikkurilan Hazy-värikokoelmasta sävyt N439 Syvänne, N494 Nefriitti, V418 Rustiikki ja K498 Valkama.

Tikkurilan valitsema vuoden väri, Angora H466 Kuva: Tikkurila

 

Väreistä pinnalla ovat edelleen myös syvän sininen, tumman vihreä ja pastellisävyt.

Ekologisuus jatkuu trendinä edelleen, kierrätys, tuunaaminen ja kaikenlaiset yksilölliset käsityöt ovat nyt pop. Instagramista voi poimia useita kuvia mm. fleecestä tehdyistä jättipeitoista.

Kuva: Pinterest

Materiaaleista suosittuja ovat mattapinnat, keramiikka, terracotta –laatat, raaka puu, korkki ja tekstiileissä sametti.

Tärkein sisustustrendi alkaneelle vuodelle on kuitenkin persoonallisuus, se että koti on viihtyisä, ei sisustuskatalogista revitty kopio. Tanskasta rantautunut hygge, eli kodikkuus tuo koteihin mm. nurkkauksia, joihin vetäytyä, rentoja huonekaluja mm. upottavia sohvia, lampaantaljoja, päivävuoteita, kukkia ja kynttilöitä.