KOTI KAUNIINA MYYNTIIN

Kun on päättänyt luopua kodistaan ja lähteä etsimään elämässään uusia tuulia, voi kodin valmistelu myyntiä varten olla kuitenkin stressaavaa, hankalaa ja tunteikasta. Annamme tässä muutamia hyviä vinkkejä helpottamaan kodin myyntikuntoon saattamista. Jo pienillä muutoksilla voi olla suuri merkitys potentiaalisen ostajan silmissä.

ETEINEN

Tämä paikka on kodin käyntikortti. Sen tulisi antaa kodista puhdas ja avara ensivaikutelma. Jos sinulla on eteisessä kovin tukkoista, mm. kenkä- ja takkiröykkiöitä, laita kaikki piiloon asunnon myyntikuvauksien ja –esittelyjen ajaksi.

KEITTIÖ

Aivan ensimmäiseksi tyhjennä kaikki tasot turhista ruoka-aineista ja kodinkoneista. Tämän jälkeen suorita perusteellinen siivous. Kun kaikki pinnat ovat puhtaat, kerää esille upeimmat keittiövälineesi asetelmaksi pöydälle, ja lisää joukkoon kaunis kukkakimppu.

OLOHUONE

Koska myyntiesittelyt ja –kuvat ovat tarkoitettu seuraavalle asukille, älä jätä esille henkilökohtaisia valokuvia. Ostajat nimittäin haluavat nähdä itsensä asumassa kodissasi. Piilota kaikki turha tavara, poista parhaat päivänsä nähneet koristetyynyt ja nukkaantuneet torkkupeitot. Osta uudet, vaaleat ja yksiväriset tekstiilit. Poistele näkyvistä kaikki turhat tavarat, myös lehtikasat.

MAKUUHUONE

Makuuhuoneesta tulisi välittyä rauhallisuus. Piilota sieltä kaikki kirjat ja muut irtoesineet, omat henkilökohtaiset tavarat ja valokuvat. Jos makuuhuoneesi on vuorattu tauluilla, karsi niitä runsaalla kädellä.

KYLPYHUONE

Tämä on huoneista se, jossa keittiön ohella on ehdottomasti oltava siisteintä. Voit lisätä puhtaaseen kylpyhuoneeseen kauniita yksityiskohtia, mm. kauniita saippuapulloja, viherkasveja tai neutraalin sävyisiä puhtaita pyyhkeitä.

PARVEKE, TERASSI JA PIHA

Siisti piha houkuttelee ja vaikuttaa mielikuviin. Siisti pihasta kaikki ylimääräiset tavarat, poista tuhkakupit ja roskat.

 

                             PARHAAT NIKSIT:

·         Siivoa huolellisesti kaikki sotkut

·         Piilota henkilökohtaiset valokuvat

·         Vältä liiallista värikkyyttä, valitse mieluiten vaalea ja yksinkertainen sävymaailma

·         Ryhmittele koriste-esineet selkeästi, eikä tiputellen ympäri asuntoa

·         Poista kaikki irtonainen tavara, käytöstä poistetut tai harvoin käytettävät kalusteet

·         Osta nuupahtaneiden kasvien tilalle uudet viherkasvit, ja elävöitä tilaa kukkakimpuilla

·         Varmista, että kaikki lamput toimivat

 

Valokuvaajana postauksen kuvissa: Tomi Lähdesmäki