KATSE SISUSTUSVUOTEEN 2018

Tikkurilan Color Now Minerals värikokoelma, kuva: Tikkurila

TRENDIVÄRIT: ruskea, terrakotta, vihreä ja persikka

Sävyissä mennään luonnolliseen suuntaan. Ruskea on jälleen tulossa sisustukseen mukaan beigen hiekkaisilla ja nuden sävyillä. Suuntana on selkeästi lämpimät sävyt; mudansävyt, persikka, tiilenpunainen ja toffee. Lisäksi myös vihreän sävyt ovat edelleen pinnalla, nyt mukaan tulee trooppisia vihreän sävyjä tumman vihreän rinnalle.

Tikkurila valitsi vuoden väriksi sävyn N405 Ruukku, joka muistuttaa punasavea. Lämmin terrakotta vaatii suomalaiselta, vaaleaan sisustukseen tottuneelta sisustajalta rohkeutta, mutta palkitsee varmasti lämpöisyydellään.

Tikkurilan vuoden väri N405 Ruukku. Kuva: Tikkurila

Pantone taasen valitsi vuoden 2018 värikseen ultravioletin. Värin on kuvattu viestivän omaperäisyyttä, kekseliäisyyttä ja edistyksellistä ajattelua. Saapa nähdä miten paljon täällä pohjoisessa tullaan kuitenkaan näkemään tätä räväkkää trendisävyä.

Pantonen ultravioletti, vuoden 2018 väri. Kuva: Pantone

Musta on uusi musta. Se on jo täällä Suomessakin. Esim. mustia keittiöitä näkyi jo useita vuoden 2017 asuntomessuilla, eikä loppua mustan keittiön suosiolle ole vielä näkyvissä. Lisäksi mustaa on alettu käyttää rohkeasti myös muualla sisustuksessa, mikä on hyvä juttu, koska musta tuo aina kontrastia ja tiettyä särmää tilaan kuin tilaan.

KUOSIT: kukkakuviot ja kasviaiheet

Ellie Cashmanin kukkakuvioiset tapetit ovat jo jonkin aikaa olleet sisustajien suosiossa. Kuva: Ellie Cashman

Ellie Cashmanin kukkakuvioiset tapetit ovat jo jonkin aikaa olleet sisustajien suosiossa. Kuva: Ellie Cashman

Voimakkaat kuviot nousevat, eli kukkakuviot ja kasviaiheiset kuosit. Pehmeämmät kuviot ovat selkeästi syrjäyttämässä graafiset kuviot.

Harlequin Standing Ovation sarjan tapetti Epitome (111499) Kuva: Maricken

Harlequin Standing Ovation sarjan tapetti Epitome (111499) Kuva: Maricken

MATERIAALIT: puu, nahka ja sametti

Sametti on ykkösjuttu sohvien verhoilussa, mutta toimii kaikessa muussakin, esim. samettirahit ovat nyt todella trendikkäitä.

Samettiset rahit ovat nyt in. Kuvassa Hakolan Moon-rahi. Kuva: Hakola Huonekalu

Puumateriaaleista ei vain vaalea puu, vaan myös tummat puulajit kuten tiikki. Sisustuspaneelit ovat jo jonkin aikaa nostaneet suosiotaan, ja suuntaus on jatkumaan päin.

Siparilan Vire paneeli, kuva: Siparila

Nahkasta erityisesti ruskea, konjakin värinen nahka.

Viherkasvit ovat edelleen hyvin suosittuja. Ne tuovat kotiin kodikkuutta ja pehmeyttä. Kuva: Pinterest

Edelleen sisustuksessa vallitsee vahvana oman persoonallisuuden korostaminen, ja se, että kotiin haetaan eritoten pesämäistä ja kodikasta tunnelmaa. Hyggeillään siis ensi vuonnakin!

 

Kuva: Pinterest