SISUSTA VIHERKASVEILLA

Kuva: Pinterest

Viherkasveilla on helppo muuttaa sisustusta raikkaaksi ja rauhalliseksi. Ne tuovat luonnon sisään ja samalla kosteuttavat sisätilojen ilmaa ja parantavat ilmanlaatua. Esimerkiksi vehkat, muratti ja limoviikuna puhdistavat ilmaa tehokkaasti.

Helpoin tapa luoda ilmettä viherkasvilla on ostaa yksi iso ja näyttävä kasvi.

Jo yksi näyttävä viherkasvi muuttaa olohuoneen ilmeen. Kuva: Pinterest

Kaktukset ovat tällä hetkellä huippusuosittuja, niistäkin voi ostaa vaikka yhden iso tyräkkikaktuksen, tai tehdä asetelman pienistä kaktuksista ja mehikasveista.

Kaunis pieni asetelma erilaisista kaktuksista. Kuva: Pinterest

Kuva: Pinterest

Yksi näyttävä vaihtoehto on rakentaa viherseinä. Se tarkoittaa pystysuoralle pinnalle kiinteästi tai väliaikaisesti asennettavia kasveja, joiden avulla tilaan saadaan tuotua runsaastikin kasveja ilman, että tilan pöytätasot ja lattianeliöt täyttyvät kukkaruukuista.

Trendikäs ja näyttävä viherseinä säästä tasotilaa. Kuva: Suomela

Viherkasveista voi koostaa myös vaikkapa seinähyllylle tai lipaston päälle huoneen kiintopisteen. Tällöin voi rennolla otteella yhdistellä erilaisia ruukkuja ja kasveja, koska vihreä väri nivoo kokonaisuuden yhteen. Huomioi kuitenkin, että valitset kasvit, jotka nauttivat samanlaisista valaistusolosuhteista.

Näyttäviä asetelmia erilaisista viherkasveista voi luoda persoonallisesti. Kuva: Pinterest

Kuva: Pinterest

Kuva: Pinterest