OLOHUONEEN VALAISTUS –TYYLIÄ JA TUNNELMAA

Tässä kodissa olohuoneen valaistus on toteutettu spoteilla ja epäsuorasti LED-nauhalla.

Olohuone on jokaisen kodin kruunu ja se huone, jonka sisustukseen monesti panostetaan tiloista eniten.

On tärkeää kiinnittää huomiota myös olohuoneen valaistukseen. Olohuoneeseen kannattaa valikoida erilaisia valaisimia niin, että niitä voidaan sytytellä tarpeen ja fiiliksen mukaan. Olohuoneessa puuhaillaan monenlaista: luetaan, katsellaan telkkaria, pelataan ja istuskellaan vaikka ystävien kesken tunnelmallista iltaa viettäen. Siksi olohuoneen valaistuksen tulisi olla rauhallinen ja tasapainoinen, mutta sisältää eri käyttötarkoituksiin tarvittavia valaisimia.

Olohuoneen rauhallinen, kodin sisustustyyliä tukeva valaistus. Tunnelmaa luovat kauniit seinävalaisimet.

Olohuoneen rauhallinen, kodin sisustustyyliä tukeva valaistus. Tunnelmaa luovat kauniit seinävalaisimet.

Olohuoneen valaistus tulisi koostua runkovalaistuksesta ja sisustusta täydentävistä sisustusvalaisimista. Olohuoneen valaistuksen olisi hyvä olla himmennettävä, jolloin valon määrään voidaan vaikuttaa, televisiota katsellessa tarvitsee vähemmän valoa kuin lautapelien pelaamisessa.

Olohuoneen valaistus yhdessä akustiikkakaton kanssa.

Olohuoneen valaistus yhdessä akustiikkakaton kanssa.

Olohuoneen perusvalaistus luodaan katto- ja seinävalaisimilla. Olohuoneen valaistukseen sopivat loistavasti esim. spotit ja epäsuorasti valaisevat LED-nauhat.  Epäsuorassa valaistuksessa valo heijastuu seinän tai katon kautta, mikä tekee valosta pehmeän ja miellyttävän.

Kun runkovalaistus on hoidettu kuntoon, valaistus ja sisustus viimeistellään kauniilla sisustusvalaisimilla. Valaisimien kirjo on erittäin laaja. Ammattilaiselta on hyvä kysyä neuvot ja vinkit juuri omaan kotiisi sopivasta valaisimesta. Esim. lukuvalon tulisi olla laadukas, häikäisemätön ja tasaisen valon antava valaisin.

Valaisimilla on myös helppo korostaa valittua sisustustyyliä. Esim. näyttävä riippuvalaisin toimii loistavasti olohuoneen katseenvangitsijana ja luo viimeisen silauksen sisustuskokonaisuuteen. Eri kokoisilla riippuvalaisimilla on myös mahdollista kerrostaa varsinkin korkeita tiloja. Tällöin tilasta saadaan kodikkaampi ja tunnelmallisempi.

Olohuoneen katseenvangitsijana näyttävä Flos 2097/30-riippuvalaisin.

Olohuoneen katseenvangitsijana näyttävä Flos 2097/30-riippuvalaisin.