HABITARE 2017

Palataan vielä viikon takaiseen Habitare reissuun. KVS kävi katsastamassa sisustuksen uusimmat tuulahdukset Messukeskuksessa. Ajankohta messuille on mitä parhain näin alkusyksystä, kun koittaa taas sisällä oleilun aika ja sisustusinnostus valtaa ihmiset.

Ikean olohuone on nimitetty nyt elohuoneeksi. Ikean osasto oli lämminhenkinen, runsas ja houkutteleva.

Mikä nousee päällimmäisenä nähdystä esille on se, että mustavalkoinen todellakin loistaa poissaolollaan. Monia osastoja hallitsikin tummat ja täyteläiset, aistilliset sävyt; punaiset, tummansiniset ja vihreät.  Toisaalta löytyi myös pastellisävyisiä, herkkiä osastoja sekä beigen ja nuden sävyjä. On selvästi aistittavissa, että tietty pehmeys ja kodikkuus on värien myötä palaamassa sisustukseen.

Tässä ehkä se räiskyvin messukokemus Ikean osastolta. Sininen sohva aiheuttaa ehkä monille vieläkin puistatuksia, mutta täytyy sanoa, että tämä samettisohva näytti tässä kokonaisuudessa tyylikkäältä.

Glorian kodin kaunis, herkin sävyin sisustettu messuosasto.

Kotimaisuus ja luonnonmateriaalit näkyivät todella hyvin. Oli paljon puuta ja nahkaa.

Tekstiilien materiaaleina olivat vahvasti esillä sametti, villa, pellava ja vohvelikankaat. Sävyinä tekstiileissä oli nähtävillä paljon ruskeaa, oranssia ja viininpunaista. Luonto oli mukana monilla osastoilla.

Anno teki Habitaressa paluun. 

Avotakan osasto, Avotakka koti oli Marimekon uutuuksilla sisustettu koti, joka toi tuulahduksen -70 lukua tähän päivään. Esimerkiksi kylpyhuoneen sininen laatta oli ladottu hauskasti pystyyn.

Tässä Avotakka kodissa oli laatoitus tehty yllättäen pystysuuntaisesti. Värikin pirteä sininen.

 

Näytteilleasettajia löytyi mukavasti myös valaistuspuolelta. Habitare tarjosi mielenkiintoisia valaisimia niin vanhoilta tutuilta kuin uusiltakin suunnittelijoilta.

Kotimainen Himmeen Toad 1UP pöytävalaisin.

Epäsuora valaistus sängynpäädyssä, kiva idea!

 

Kaiken kaikkiaan messut tarjosivat jälleen upean kattauksen sisustuksen nälkäisille kävijöille, ja monien ajatuksissa oli varmasti kotiin lähtiessä se, miten messuilta saadun ispiraation voisi toteuttaa omassa kodissaan.