Ominaisuudet

Talomat pähkinänkuoressa

Talomat on täysin kotimainen taloautomaatiojärjestelmä, jonka avulla kotisi turvallisuus, asumismukavuus ja energiatehokkuus nousevat uudelle tasolle. Talomatilla saadaan talotekniikan ohjaukset ja säädöt yhden helppokäyttöisen järjestelmän alaisuuteen. Talomatissa on älykäs ja energiatehokas valaistuksen ohjaus sekä murto-, palo- ja kosteusvavonta. Akkuvarmennettu järjestelmä takaa sen että nämä kaikki toimivat myös sähkökatkojen aikana.

VALAISTUS: tilannevalaistukset, ulkovalojen ohjaus, valaistusten himmennys, liiketunnistinohjaukset

VALVONTA: palo- ja häkävalvonta, murtovalvonta, vesivuotovalvonta, lämpötilavalvonta, akkujännitteen valvonta, ovivalvonta

OHJAUKSET: sähkölukkojen ohjaus, magneettiventtiilin ohjaus, pistorasioitten ohjaus, lämmityksen ohjaus, autolämmityksen ohjaus, ilmastoinnin ohjaus

Talomat vs. muut


Talomat toimii 12 V pienjännitteellä. Tämä lisää turvallisuutta ja mahdollistaa edullisempien kaapeleiden ja toimilaitteiden käytön. Talomat -ohjauskeskukseen sijoitettu muuntaja muuttaa 230 voltin verkkovirran 12/24 voltiksi ja ohjauskeskuksen avulla jännite ohjataan halutuille toimilaitteille.

Talomatin käyttöjännite ja portaaton himmennysominaisuus mahdollistavat LED-valaistuksen tehokkaan käytön. Kun valaistusryhmälle tuodaan valmiiksi pienjännite, ei tarvita useita erillisiä muuntajia, mikä lisää toimintavarmuutta ja alentaa hankintakustannuksia sekä energiankulutusta. Talomatin portaaton himmennysominaisuus puolestaan takaa sen, että valaistusta voidaan käyttää optimoidusti.

Talomatin käyttöjännite mahdollistaa tehokkaasti itsetuotetun aurinkosähön hyödyntämisen. Järjestelmän akkukapasiteetti toimii aurinkoenergian varastona. Aurinkosähkön liittäminen järjestelmään on yksinkertaista sillä niiden toimintajännite on tyypillisesti 12 tai 24 volttia.

Toimintaperiaate

Talomatin toimintaperiaate

Talomatin ohjaus

7” kosketusnäytöltä 
ohjaus

Näytöltä ohjataan asunnon keskeisiä toimintoja ja mm. ohjelmoidaan valaistustilat ja tallennetaan matkapuhelinnumerot hälytysjärjestelmän ilmoituksia varten. Voit käyttää ohjauspaneelia myös Wi-Fin kautta tietokoneella, puhelimella ja tabletilla.

Perustilassa näytöllä näkyy murtohälyttimen ja tilavalaistuksen tila. Näytön yläosassa näkyvät sähkölukon tila, akun jännite, ulko-/sisälämpötila ja aika/pvm.  Yläosaan ilmestyvät tilanteen vaatiessa vikatilasymbolit, kuten avoimen oven varoitus, alentunut akkujännite, suljettu magneettiventtiili ja vesivuotohälytys.

Kytkimellä ohjaus


Yksittäisiä valoryhmiä ohjataan valokohtaisista kytkimistä. Kytkimet voivat olla joko Talomat -kytkimiä tai perinteisiä valokytkimiä jousipalautuksella. Kun kytkintä painaa kerran, ryhmä syttyy tai sammuu. Kun valoryhmä on päällä ja kytkintä painaa pitkään, ryhmä himmenee/kirkastuu.

Tilavalaistusten ansioista yhtä painiketta painamalla voi ennalta määritellyt valoryhmät sytyttää asetetulle himmennystasolleen.

Mobiiliohjaus

Talomat-järjestelmää voidaan ohjata myös erilaisin tekstiviestikomennoin, jos järjetelmään on liitetty GSM-modeemi. Ohjaaminen tekstiviestillä tehdään lähettämällä halutun toiminnon koodi Talomat-järjestelmässä olevaan puhelinnumeroon.

 

 

Lisää tietoa Talomatistä täältä