Talomat lyhyesti

Talomat on kotimainen, palo-, murto-, kosteus-, turvavalo- ja valaistuksenohjauksen sisältämä taloautomaatiojärjestelmä.

Talomat mukautuu saumattomasti asiakkaan yksilöllisiin tarpeisiin ja kasvaa tarvittaessa pienestä mökistä aina suureen kiinteistöön asti.

Yksi keskeisimpiä asioita on aurinkoenergian hyödyntäminen koko järjestelmässä.

Käytettäessä led-valaistusta pääsee järjestelmä kaikkine etuineen oikeuksiinsa.

Energiansäästö valaistuksessa, komponenttien säästö himmennyksissä – ei ylimääräisiä muuntajia/draivereita järjestelmässä.

 

Helppokäyttöisyys ja käyttömukavuus keskeisessä roolissa

”Kotoa pois” –nappia painettaessa, järjestelmän aktivoituessa talon valot sammuvat, ulkovalot jäävät päälle (ajastetusti/hämäräkytkimillä), tuulikaappiin jää poistumisvalot, talon sähkölukot lukittuvat, tarvittaessa halutut pistorasiat menevät sähköttömiksi, ilmastointi tippuu minimiin (myös lämpötilan pudotus jos poissa kotoa pidempään), hälytysjärjestelmä aktivoituu ja vesi katkaistaan.

Tämän jälkeen omistaja voi lähteä hyvillä mielin töihin tai matkalle. 

 

Ominaisuuksia

Talomat-komponentit toimivat sähkö- ja paloturvallisella 12/24VDC pienoisjännitteellä, ei sähköiskun vaaraa. Voidaan ohjata myös 230 V jännitettä releillä, esim. pistorasiaohjauksia.

Talomat on kattava taloautomaatiojärjestelmä sisältäen mm. palo-, murto- ja vesivuotohälytykset, turva- sekä opastevalaistuksen .

Järjestelmä kattaa kohteen koko valaistuksen. Järjestelmässä on aina mukana himmennykset, joten erillisiä himmentimiä ei tarvita.

Yksi hienoista asioista on järjestelmän tarjoamat tilavalaistusmahdollisuudet.

Kytkimistä löytyy asetukset: perus-, ilta-, ja yövalaistus sekä kaikki pois.

Yksittäiset valoryhmät voidaan ohjelmoida ja määritellä erikseen. 

Talomatissa on yksi keskitetty virtalähde ja akusto. Lisäksi voi olla esim. aurinkokennot, tuulivoimala.

Turvajärjestelmiin ja valaistusryhmiin ei tarvita erillisiä muuntajia tai himmenninyksiköitä.

Järjestelmä on paloturvallinen ja kaikki toiminnot toimivat myös sähköverkostovikojen aikana.

Talomat ohjainyksiköillä voidaan rakentaa järjestelmä alkaen pienestä mökkijärjestelmästä aina todella isoihin kiinteistöihin.

Selvää säästöä kaapelointikuluissa - Talomat-järjestelmän suurimpia hyötyjä ovat kaapelointikulujen kautta saatavat säästöt. 

 

Soita, niin kerromme asiasta lisää!

Lisätietoja Talomat-kotisivuilta!