KVS Valaistusmittauspalvelu

Olemme julistautuneet taistelemaan hyvän ja laadukkaan valaistuksen, sisustuksen ja sähkön puolesta. Tähän vaateeseen ei riitä vain pohjalainen uho vaan “musta tuntuu” -ajattelun sijaan vaadimme faktaa. Kun asiat voidaan todeta oikeiksi erilaisilla numeroilla ja visuaalisilla elementeillä numeroiden tueksi, on asia selvää. KVS Oy on tuonut asiakkaidensa avuksi uusinta teknologiaa hyödyntävän mittalaitteiston. T’ämän laitteiston avulla voimme tutkia mm. valaisimen tai tilan CCT, LUX, CRI, CIE1976, CIE1931, PPFD & PFD, CQS, Duv, LambdaP, S/P ratio, TLCI, GAI, BLH, Flicker ja HCL:n sekä lähes 40 muuta mittausarvoa.

Esittelemme alla muutaman tärpin:

BLUE_Hazard.jpg

BLH= Blue light hazard

Sinisen valon säteilyprosentti

Sinisen valon aallonpituuden (401 nm - 500 nm) säteilytehosuhde LEDissä. BLH:ta voidaan soveltaa mm. museovalaistukseen, jolloin sinisen valon aiheuttamat vahingot vältetään antiikkiesineissä.

Lisäksi käyttäjät voivat ymmärtää niiden ympärillä olevan sinisen valon riskitason, näyttää korkean energian näkyvän valon tehokkaasti ja suojata niitä mahdollisilta vaaroilta. Tämä on suositeltavaa mm. valaistusvalmistajille, LCD- ja OLED-näyttöpaneeleille, optikoille ja silmälääkäreille.

HCL_1.jpg

HCL= Human centric lighting

Biologisesti vaikuttava valo

Auttaa luomaan mukavampaa ja terveellisempää valaistusympäristöä.

Silmämme havainnoivat valoa ja väriä. Silmän verkkokalvo absorboi valon ja muuntaa sen hermosignaaliksi, joka välittää signaaleja aivoillemme visuaaliseen kuvantamiseen ja fysiologiseen toimintaan.

Melanopsin vastaa muusta kuin visuaalisesta toiminnasta, kuten kehon kellosta, melatoniinin ja muiden vapautumisesta. Melatoniini tunnetaan myös unihormoneina, joka hoitaa ihmisen elimistön biologista rytmiä. Päivän aikana sitä tuotetaan pienemmällä määrällä, jotta ihmiset pysyvät hereillä, muuten tunnet olosi väsyneeksi ja uneliaaksi. Tämän seurauksena valon voimakkuus ja erilainen CCT:t eli valkoisen valon värit vaikuttavat helposti vuorokausirytmin, hormonien erittymiseen ja ulkoiseen käyttäytymiseen. Tämä on tärkein syy siihen, miksi valohoito voi välittää masennusta ja unihäiriöitä.

LUX_1.jpg

LUX Image Distribution

LUX valonjako

Mittalaitteistolla voidaan mitata alueellisesti kyseisen tilan tai tuotteen valonjakaumaa. Tällä tavoin voimme todentaa helposti onko tiloissa vaadittu määrä valoa.

Mittaus on myös mielenkiintoista toteuttaa erinäisiä valaistuspäivityksiä ennen ja jälkeen. Myös erilaiset varmistukset ja tämän myötä tarjouspyyntöjen laadinta helpottuu kun käyttäjillä on tieto lähtötasosta.

Mikäli sinulle heräsi kymyksiä palvelustamme tai sinulla olisi mittauksille ja sen tuomille dokumentaatioille tarpeita, soita 044 9726962. Voit laittaa alle myös yhteydenottopyynnön:

Nimi *
Nimi
Puhelinnumero
Puhelinnumero