Oikeanlainen valaistussuunnittelu on tärkeää  jaksamisen ja hyvinvoinnin vuoksi

Valaistussuunnittelun lähtökohtana on tuottaa riittävä, kaunis ja harmoninen valaistus.

Kodin tekevät sen asukkaat. Sen vuoksi myös jokaisen kodin valaistus on erilainen ja siksi valaistuksen suunnittelussa tulee ottaa huomioon kodin valaistukselliset erityistarpeet. Asuuko kodissa intohimoinen ruuanlaittaja? Käsitöiden tekijä? Onko perheessä leikki-ikäisiä lapsia?

Valaistusta suunniteltaessa on tärkeää huomioida miten paljon luonnonvaloa on saatavilla, Suomessa kun on paljon myös pimeää aikaa, jolloin joudumme turvautumaan täysin keinovaloon. On syytä pohtia millaista visuaalista ilmettä valaistuksella haetaan ja kuinka valaistus toimii tunnelman luojana. Valaistusratkaisut ovat myös osa kodin sähköjärjestelmää. Lisäksi huomioitavaa on taloudellinen näkökulma, eli paljonko valaistus kuluttaa energiaa.

Suunnitelmissa käytetään mm. valaistusopin kolmikerrostekniikkaa. Jokaiseen tilaan suunnitellaan oikeanlainen valonlähde oikeine määrineen. Näin valaistuksesta saadaan täydellinen, eri tilohin ja tilanteisiin sopiva kokonaisuus.

Valon tärkein ominaisuus on sen näkymättömyys. Valaistussuunnittelussa ratkaistaankin, miten valo osuisi elämisen kannalta oikeisiin paikkoihin.

Sisustuksen ja valaistuksen yhteensovittaminen ja näiden kahden suunnittelu yhtäaikaisesti näyttelee merkittävää roolia onnistuneen lopputuloksen saavuttamiseksi. Oikeassa valaistuksessa valitut sävymaailmat ja pintamateriaalit pääsevät oikeuksiinsa, ja esimerkiksi toiminnallisissa tiloissa silmiin ei tule häikäisyä.

Valaistuksen luoma tunnelma syntyy useiden osatekijöiden yhteensovittamisesta; valon väri (kylmä, neutraali tai lämmin), valon määrä (valaistuksen voimakkuus), valon suunta (suora tai epäsuora), valaisimen sijoitus tilassa sekä valon muoto ja koko.

Me KVS:llä tarjoamme apua kaikkiin valaistukseen liittyviin ongelmiin ja kysymyksiin. Tuotevalikoimastamme löydät valaisimet kaikkiin tiloihin, sillä valikoimaamme kuuluu sekä oman maahantuontimme kiinteät valaisimet, polttimot ja muut komponentit sekä useiden valaisintoimittajien sisustusvalaisimet.

Palveluumme ja suunnitteluun kuuluvat myös:

- sähkökuvat (PDF ja DWG), jossa ovat kaikki valopisteet,  sekä valoryhmät kaapeloituina.

- koko projektin aikainen tuki ja konsultaatio

Hinnasto nähtävissä täällä

 

"Uuteen omakotitaloomme sisä- ja ulkovalaistussuunnitelma oli ihan piste iin päälle! Asiantuntevaa yksilöllistä palvelua valaisimien valinnoista lähtien takasi sen, että saimme juuri meille sopivan valaistuksen, joka toimii monipuolisen Talomat -taloautomaatiojärjestelmän avulla." -Päivi, okt rakentaja

Galleriaan


Valaistussuunnittelu galleriaan

Valaistussuunnittelu galleriaan

 
Taloautomaatioon

Taloautomaatioon